СТУДЕНТИ У СУСРЕТ НАУЦИ – StES 2019

 U novembru 2019. godine na Univerzitetu u Banjoj Luci održaće se 12. multidisciplinarna naučno-stručna konferencija Studenti u susret nauci – StES 2019 sa međunarodnim učešćem, nova prilika za predstavlјanje naučno-stručnih dostignuća studenata širom svijeta. Skup će se održati u Banjoj Luci od 28. do 30. novembra 2019. godine.

  Zadovolјstvo nam je da Vas pozovemo da učestvujete na StES-u, razmislite o radu koji biste prezentovali i upustite se u svijet nauke i istraživanja. Na stručno-naučnu konferenciju mogu da se prijave studenti osnovnih, master i doktorskih studija, kao i mladi istraživači do 30 godina starosti.  
Humanističke nauke
Tema:
 Humanističke nauke i digitalno doba
(organizator ostavlјa mogućnost i za prijave van teme, ali uz napomenu
da radovi koji se odnose na temu imaju prednost pri objavlјivanju) 

„Vrijeme u kojem živimo postaje prožeto digitalnim, virtuelnim, ili informacionim tehnologijama. Humanističke nauke ulaze u međusobnu povezanost sa modernim tehnologijama koje svojim uticajem preoblikuju stare poglede na čovjeka. Humanističke discipline sve više koriste digitalne tehnologije na instrumentalan način, kao i metodske mogućnosti koje pri istraživanju pružaju potpuno drugačije uvide u stare probleme. Polje novih fenomena u digitalnom dobu otkriva mnogo pitanja i problema koji tek trebaju biti ispitana od strane humanističkih nauka. U savremenom digitalnom dobu filozofske, pedagoške, istorijske, psihološke, jezičke, književne, umjetničke i druge perspektive dobijaju široku oblast naučnog djelovanja i mišljenja.

 

Takođe, sa sve većim uplitanjem digitalnog i virtuelnog u život čovjeka, otvaraju se nove mogućnosti za istraživanja. Kako savremeni informatički svijet utiče na opšte vrijednosti i cjelokupni život današnjeg čovjeka? Da li se radikalno mijenja pojam čovjeka i identiteta pod uticajem interneta, virtuelnih ili društvenih mreža? Koji se novi fenomeni pojavljuju, te kakve izazove, pogodnosti i mogućnosti donose za savremenog čovjeka i društvo? Da li znanje i obrazovanje gubi svoje stare kvalitete ili dobija nove mogućnosti? Ovo su samo neka od mogućih pitanja u polju istraživanja.“

Dostavljanje/Prijava rada najkasnije do: 15.10.2019.
 
Kotizacija se plaća u gotovini pri registraciji za učešće na konferenciji
Smještaj i hrana obezbijeđeni!
Prevoz nije obezbijeđen!
Za sve informacije:  stes2019.hum@gmail.com
Hvala!

Leave a comment

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Demos

Color Skin

Header Style

Layout

Wide
Boxed