ПРОСЛАВА ДАНА УНИВЕРЗИТЕТА У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ

Прослава Дана Универзитета у Источном Сарајеву

Универзитет у Источном Сарајеву, под називом Универзитет у Сарајеву Републике Српске, основан је 14. септембра 1992. године, одлуком Народне скупштине Српске. Том приликом синоћ је, у Административном центру Владе Републике Српске у Источном Сарајеву, уприличена свечана академија.

Академији су приствовали бројне званице државних, црквених и локалних институција. Међу њима били су: министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске господин Жељко Будимир, амбасадори и изасланици Амбасаде Русије, Кине у БиХ, ректор Универзитета у Бања Луци, проф. др Радослав Гајанин, градоначелник Источног Сарајева господин Љубиша Ћосић, начелници општина града Источно Сарајево, бројни декани, продекани, професори и награђени студенти.

Свечану академију отворио је домаћин, ректор Универзитета у Источном Сарајева проф. др Милан Кулић. Присутнима су се обратили и министар Жељко Будимир, као и градоначелник Љубиша Ћосић. Свој допринос љепоти академије допринијели су студенти Музичке академије, која дјелује у склопу Универзитета, под руководством господина Стефана Мојсиловића.

Том приликом ректор Унверзитета уручио је бројне повеље и признања професорима и деканима, за несебичан допринос развоју науке и очувању традиције и српског идентитета. Повељу Универзитета ректор је уручио и нашем проф. др Дарку Ђогу, за заслуге и допринос у свему што ради.

Такође, поред декана и професора, награђени су и најбољи дипломирани студенти факултета који припадају Универитету. Међу њима, Плакету Универзитета ректор је уручио господину Николи Спајићу, који тренутно ради као асистент на ПБФ.

У име захвалности, испред професора и студената, пригодним говором присутнима су се обратили проф. др Дарко Ђого и асс. Никола Спајић.

Leave a comment

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Demos

Color Skin

Header Style

Layout

Wide
Boxed