ЈАВНА ОДБРАНА МАСТЕР РАДА

У понедељак, 10. децембра 2018. године, са почетком у 12:00 часова, на Православном богословском факултету „Свети Василије Острошки“ у Фочи, одбрањен је мастер рад на тему „Литургијско-богословска функција наоса“, кандидата Ивице Марковића, под руководством ментора проф. др Ненада Тупеше. Комисију за одбрану докторске дисертације су чинили проф. др Владислав Топаловић, предсједник Комисије и проф. др Здравко Пено, члан Комисије.

Ивица Марковић је рођен 05. јуна 1968. године у Крагујевцу, од оца Милутина Марковића и мајке Милице, рођене Вукотић, добивши на крштењу име Иван. Основну и средњу техничку (грађевинску) школу завршио је у Новом Саду. Након одслуженог војног рока, уписао је Архитектонски факултет Универзитета у Београду и успјешно завршивши студије годинама се бавио пословима везаним за архитектуру и дизајн, све до затварања сопственог пројектног бироа 2008. године.

У периоду 2009-2011. године полаже диференцијалне испите потребние за упис мастер студија на Православном богословском факултету Универзитета у Београду, након чега се 2013. године уписује на други циклус студија на Православном богословском факултету „Свети Василије Острошки“ у Фочи, Универзитета у Источном Сарајеву. Осим овога, на Одељењу за етнологију и антропологију Филозофског факултета Универзитета у Београду уписао је мастер студије које је усјешно окончао 2014. године.

Од 2011. године, по благослову Његовог Преосвештенства Епископа бачког Иринеја, ангажован је као наставник Православног катихизиса, те као пројектант и стручни консултант приликом изградње више црквених објеката. Тренутно ради као катихета у Медицинској школи „7. април“ у Новом Саду. Ожењен је и има двоје дјеце.

 

Leave a comment

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Demos

Color Skin

Header Style

Layout

Wide
Boxed