ПРЕДСЈЕДНИКУ СРПСКЕ УРУЧЕНА МЕДАЉА БОГОСЛОВСКОГ ФАКУЛТЕТА

ПРЕДСЈЕДНИКУ СРПСКЕ УРУЧЕНА МЕДАЉА БОГОСЛОВСКОГ ФАКУЛТЕТА
ФОЧА, 24. СЕПТЕМБРА – Предсједнику Републике Српске Милораду Додику данас је уручена Медаља Православног богословског факултета у Фочи за подршку и развој ове установе.

Предсједник Српске посјетио је данас Православни богословски факултет, који је од ове године смјештен у новој згради, чију је адаптацију финансирала Влада Српске, те обишао радове у Универзитетској болници, као и Студентски дом, чија је градња завршена ове године.

„Бити данас у Фочи и свједочити ономе што је урађено у посљедње вријеме заиста је угодно. Завршен је Богословски факултет у који је Влада уложила комплетна средства, откупила зграду управе `Маглића` која је реконструисана“, рекао је Додик.

Он је навео да Влада Српске улаже седам милиона КМ у реконструкцију фочанске болнице, која ће добити нову фасаду, столарију и гријање, те да ће помоћи и градњу моста на Дрини, која је у току.

Предсједник Српске је истакао да Студентски дом својом архитектуром плијени пажњу као необично лијеп и функционалан објекат.

„Студентски дом је био захтјев академске заједнице, а знамо да су живост у граду и економија базирани на два факултета који овдје функционишу. Половином идуће седмице дом ће бити отворен, а прве станаре примиће у овој школској години“, рекао је Додик.

Админ: Дејан Крстић

Demos

Color Skin

Header Style

Layout

Wide
Boxed