ПРЕДСЈЕДНИК РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ Г. МИЛОРАД ДОДИК И ЧЛАН ПРЕДСЈЕДНИШТВА БИХ ДР МЛАДЕН ИВАНИЋ ПОСЈЕТИЛИ БОГОСЛОВСКИ ФАКУЛТЕТ

Дана 24. септембра 2016. године, предсједник Републике Српске господин Милорад Додик посјетио је Православни богословски факултет Светог Василија Острошког у Фочи. Том приликом, предсједник Додик обишао је нову зграду Богословског факултета. „Бити данас у Фочи и свједочити ономе што је урађено у посљедње вријеме заиста је угодно. Завршен је Богословски факултет у који је Влада уложила комплетна средства, откупила зграду управе ‘Маглића’ која је реконструисана“, изјавио је предсједник Додик. Подсјећамо да ће, захваљујући Влади Републике Српске, настава на Богословском факултету од 2016/17. школске године бити извођена у већем објекту и у модерно опремљеним учионицама, како и приличи јединој православној високошколској установи у Републици Српској и Босни и Херцеговини.

Декан Богословског факултета протојереј-ставрофор др Дарко Ђого уручио је предсједнику Милораду Додику Медаљу Православног богословског факултета, захваливши му на труду и залагању за развој и унапређење црквено-школске заједнице Светог Василија Острошког.

Богословски факултет посјетио је и члан Предсједништва Босне и Херцеговине из Републике Српске др Младен Иванић. Након обиласка нове зграде, декан Дарко Ђого са својим сарадницима упознао је господина Иванића са радом Факултета. Господин Иванић је истакао значај ове научно-образовне институције за српски народ у Републици Српској и Босни и Херцеговини и пружио подршку њеном раду. Разговор је обухватао питања у вези са унапређењем присутности Богословског факултета, али и Цркве у цјелини, у друштву Републике Српске и Босне и Херцеговине. Саговорници су оцијенили да је веома позитивно то што је Православни богословски факултет отворен и што је саставни дио образовног система Републике Српске.

Demos

Color Skin

Header Style

Layout

Wide
Boxed