Студентски савез

У склопу факултета дјелује Савез студената ПБФ-а који има разна поља дјелатности, укључујући издаваштво, спорт, умјетност, итд. Савез студената издаје теолошки часопис „Нови источник“ који излази једном годишње и представља својеврстан показатељ студентског живота на факултету.

Савез студената Православног богословског факултета кровна је организација студентског организовања и рада у оквиру живота ПБФ-а која има за циљ унапређење и развој студентског живота, као и студентског доприноса у оквиру научно-образовног процеса и хуманитарног рада.

Сазив Савеза студената Православног богословског факулета за ак. 2022/2023 заједно са студентима сљедујући светосавском завјету који је завјет безграничне жртвене љубави према своме народу и Цркви узео је учешћа у више хуманитарних акција од којих се издвајају оне покренуте са циљем прикупљања новчаних средстава за лијечење Милоша Божовића из Источног Сарајева и Саре Недић из Котор Вароша.

Свој допринос Савез је дао и обезбјеђивању новчаних средстава која су усмјерена за куповину светосавских пакетића у оквиру хуманитарне акције ,,Један слаткиш – једно дијете“ за дјецу широм Републике Српске и Косова и Метохије.

У оквиру живота и рада Уније студената Републике Српске и Студентског парламента Универзитета у Источном Сарајеву студенти Православног богословског факултета похађали су школу скијања која реализована у Олимпијском центру ,,Јахорина“ у периоду од 24. до 26. марта текуће године. Студенти су, такође, узели учешћа и у Студентским спортским играма – Универзијади одржаној у Будви од 25. до 28. маја 2023. године.

ССПБФ-а организовао је дводневно студентско поклоничко путовање у манастире Добрун, Студеница и Жича (29-30 април).

Маја мјесеца студенти IV године молитвено су походили Свету Гору Атонску.

Савез студената Православног богословског Факултета у Фочи ће и даље настављати развој свог рада и дјеловања које има за циљ побољшање и унапређење студентског стандарда и живота, као и студентског доприноса научном, културном, образовном, социјалном и другим видовима друштвеног живота.

Предсједник ССПБФ: Душан Гостимировић

Потпредсједник ССПБФ: Давид Милкановић

Предсједник управног одбора ССПБФ-а: Давид Милкановић

Члан Управног одбора ССПБФ-а: Никола Церовина

Члан управног одбора ССПБФ-а: Никола Гаврић

Представник студената у Управном одбору Православног богословског факултета: Стефан Љубојевић

Представник студената у Унији Студената Републике Српске и Парламенту студената Универзитета у Источном Сарајеву: Стефан Мотика

Секретар ССПБФ: Драган Мркшић

Предсједник прве године: Никола Ивановић

Предсједник друге године: Никола Гаврић

Предсједник треће године: Димитрије Радосављевић

Предсједник четврте године: Божидар Врховац

Представник студената у Наставно-научном вијећу: Никола Церовина

Представник студената у Наставно-научном вијећу: Кристијан Кремић

Представник студената у Наставно-научном вијећу: Страхиња Спасојевић

РАД ССПБФ-а У АКАДЕМСКОЈ 2018/19.

 У прошлој академској години ССПБФ-а  успјешно су одрађене многобројне акције, постигнути завидни успјеси и организована бројна културна дешавања.
Поводом 800 година аутокефалности СПЦ у сарадњи са Филозофским факултетом са Пала организоване су двије академије (на Палама и у Фочи) које су посјећене у великом броју те медијски попраћене.
Као и претходних година учествовали смо на трибинама Католичког богословног факултета у Сарајеву, а ове године први пут и на Факултету исламских наука у Сарајеву.
Урађено је преко 10 хуманитарних акција; од тога 2 за студенте нашег факултета а остале на нивоу РС гдје смо имали најбоље резултате међу факултетима УИС-а.
Финансијска помоћ пружена је ССМФ-а у Фочи за организацију „школа клиничких вјештина“ чиме је побољшана сарадња студената ова два факултета те помоћ драмској, фудбалској и кошаркашкој секцији ПБФ-а.
И ове године остварени су завидни успјеси на Универзитетским спортским играма у Будви; генерални пласман –  2. мјесто.
Заштићени су интереси и побољшана стања студената везаних за катедру систематског богословља.
На иницијативу ССПБФ-а на ННВ-у донешена је одлука према којој дужност заказивања испита није више у надлежности професора већ студентске службе.

Учествовање на округлом столу студената УИС-а, предсједника ССПБФ-а  одржаног у Брчком који је за циљ имао указати начине како смањити „одлив мозгова“ у држави. Тиме је склопљена сарадња са Аграрним факултетом Вороњешког Универзитета, студентима из Хрватске, Америке, Кине и већег дијела 3ападне Европе. Њихова посјета нашој држави планирана је на три дана, те ће бити укљућени многи предавачи на ову тему. Њихов долазак је планиран почетком наредне године. Скуп ће бити одржан у Брчком.

Предсједник ССПБФ: Срђан Ждрало
Потпредсједник ССПБФ: Небојша Марковић
Предсједник управног одбора: Стефан Сладојевић
Секретар ССПБФ: Драган Мркшић
Предсједник прве године: Дејан Ивановић
Предсједник друге године: Никола Спајић
Предсједник треће године: Драган Мркшић
Предсједник четврте године: Бранислав Васић
Представник студената првог циклуса Наставно-научног вијећа: Раде Булајић
Представник студената другог цилуса Наставно-научног вијећа: Његош Матовић
Представник студената у Унији и Парламенту студената Универзитета у Источном Сарајеву: Срђан Ждрало

Demos

Color Skin

Header Style

Layout

Wide
Boxed