Православни богословски факултет у Фочи прославио је своју крсну славу Светог Василија Острошког Чудотворца

Дана 12. маја 2017. године, Православни богословски факултет у Фочи прославио је своју крсну славу Светог Василија Острошког Чудотворца.

 

У храму Светог Василија Острошког и Светог Петра Дабробосанског, у кругу Богословије у Фочи, служена је Света Литургија којом је началствовао протојереј-ставрофор академик проф. др Предраг Пузовић, тренутни декан Богословског факултета у Београду и дугогодишњи декан Богословског факултета у Фочи. Литургији је присуствовао велики број вјерника, професора Богословског факултета и Богословије, те студената и ученика двије фочанске црквено-школске установе.

На свечаној академији, која је одржана у амфитеатру Богословије, гостима су се обратили декан Богословског факултета у Фочи протојереј-ставрофор проф. др Дарко Ђого, декан Богословског факултета у Београду проф. др Предраг Пузовић, проректор за међународну сарадњу и осигурање квалитета Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Дејан Бокоњић и начелник Општине Фоча Радисав Машић. Свечаном световасилијевском бесједом окупљеним гостима обратио се Ведран Голијанин, виши асистент на Богословском факултету у Фочи.

У свом обраћању гостима, домаћин прославе декан Дарко Ђого истакао је да је Богословски факултет, који у Фочи постоји преко 20 година, успио да изњедри квалитетан богословски кадар, спреман да преузме одговорности духовних предводника нашег народа, али и одговорности учитеља у нашем богословском училишту. Такође, декан Дарко Ђого представио је и препоручио окупљенима новоизабраног декана Богословског факултета протојереја-ставрофора проф. др Владислава Топаловића, који ће у октобру 2017. године стати на чело наше школе.

У наставку академије додијељене су дипломе дипломираним теолозима, мастерима и магистрима теологије.

 

Прослава је завршена славским ручком у просторијама Богословије Светог Петра Дабробосанског на Велечеву.

 

Текст: Ведран Голијанин

Админ: Дејан Крстић

Leave a comment

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Demos

Color Skin

Header Style

Layout

Wide
Boxed