ЉЕТЊА ШКОЛА ТЕОЛОГИЈЕ ДУБРОВНИК

Вијеће за културу и знаност Дубровачке бискупије овог љета, од 15. до 19. јула 2019. године, организује Љетњу школу теологије под насловом „Теологија у плуралном друштву“, за студенте треће, четврте и пете године студија теологије.

Увидјевши да се теологија и Црква налазе пред изазовом све веће плурализације савременог свијета, као и да та плурализација на многим нивоима представља изазов на који Црква и теологија морају одговорити у свјетлу јеванђеља, организатори су одлучили да приреде ову Љетњу школу теологије како би млади студенти и богослови добили прилику да интензивно промишљају о свим димензијама црквеног, вјерничког и теолошког говора у савременим друштвима.

Школа ће се одвијати у Ученичком дому Паола ди Роса у Дубровнику гдје ће студенти бити смјештени. Студенти плаћају само путне трошкове, док су смјештај и храна осигурани преко Дубровачке бискупије и донација. Укупан број полазника је 40 студената, а селекција пријављених ће се вршити преко мотивационих писама. Предавања ће се углавном одвијати на енглеском језику.

На овој школи ће учествовати укупно четири предавача:

КАРМЕЛО ДОТОЛО, декан Факултета мисиологије Папинског свеучилишта Урбаниана;

ПАНТЕЛИС КАЛАИТИДИС, директор Aкадемије за теолошке студије у Волосу;

ТИНА БЕТИ, професорица Католичких студија на Универзитету Роехамптон у Лондону;

ЖЕЉКО ТАЊИЋ, ректор Хрватског католичког универзитета.

Како организатори наводе, жеља им је да ова школа у својим теолошким промишљањима буде додатно обогаћена и екуменски отворена и из тог разлога ће настојати да увијек уз католичке укључе и православне и протестантске теологе. Исто тако на школу су позвани и студенти протестантских и православних теолошких факултета.

teologija@dubrovacka-biskupija.hr

www.dubrovacka-biskupija.hr

Poziv studentima s programom

 

Leave a comment

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Demos

Color Skin

Header Style

Layout

Wide
Boxed